Anvelope iarna sau anvelope All season?

Daca esti posesorul unei masini, trebuie sa stii faptul ca schimbarea anvelopelor pe timp de iarna este obligatorie.  Ori de cate ori temperatura de afara scade sub 7 grade celsius, trebuie sa iti schimbi anvelopele si sa iti pui unele de iarna. Sunt acceptate inclusiv anvelopele all season, asadar, decizia poate sa fie una destul de dificila: achizitionezi anvelope iarna sau anvelope all season.

Anvelopele all season

Sunt anvelope care se potrivesc atat pentru condusul in timpul anotimpului rece, cat si pentru condusul pe timp de vara. Din pacate, nu prezinta o eficienta atat de buna nici pe timp de vara, nici pe timp de iarna, deoarece sunt o solutie de compromis. In plus, pot fi destul de costisitoare. Este adevarat insa ca nu va trebui sa schimbi tot timpul anvelopele. De asemenea este la fel de adevarat ca achizitionand anvelope all season risti destul de mult pe timp de iarna. Acestea sunt construite pentru o clima ceva mai calda, nu pentru zapezi uriase si temperaturi ridicol de mici, cum poti sa intalnesti deseori la noi in tara.


Anvelope iarna sau anvelope All season?

Sunt anvelope construite special pentru temperaturile joase sau foarte joase. Ofera avantajul unei aderente foarte buna pe zapada sau pe teren inghetat si sunt ideale pentru iernile cu adevarat vitrege cu care avem de a face. Din pacate, acestea trebuie sa isi faca simtita prezenta ori de cate ori temperatura scade sub 7 grade celsius si trebuie sa dispara atunci cand temperatura creste. Acest lucru presupune ca trebuie sa ai doua randuri de anvelope, unul pentru vara si altul pentru iarna.
Desi pare o solutie foarte costisitoare, in realitate nu este, deoarece aceste doua randuri de anvelope vor rezista pe o perioada mult mai lunga decat un rand de anvelope all season. Asadar, recomandarea este sa achizitionezi anvelope de iarna pentru iarna si anvelope de vara pentru vara.
Chiar daca nu este interzisa prin lege folosirea anvelopelor de iarna in anotimpul cald, daca vrei sa ai o masina cat mai sigura si sa eviti uzura inutila a anvelopei, este indicat sa schimbi anvelopele ori de cate ori se schimba anotimpul. In felul acesta te vei putea bucura de eficienta si de siguranta si evident, de un condus cat mai placut.